Fangekoret

Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen. Korleder igennem 22 år, Louise Adrian, synger med indsatte i 5 fængsler og koret optræder rundt i de danske kirker....

Louise Adrian har for mere end 22 år siden startet Fangekoret. Et kor, hvor hun har spillet, sunget og skabt musik med nogle af landets hårdeste kriminelle i Vridsløselille Statsfængsel.

Koret tæller både nuværende indsatte og ex-indsatte. Ydermere har hun også startet Café Exit, som er en organisation der tager sig af indsatte og ex-indsatte og prøver at hjælpe dem til en kriminalitetsfri hverdag og som i dag har afdelinger i både København, Århus og Odense.
Efter Vridsløselille Statsfængsel lukkede i 2015 har hun flere gange om ugen kørt til både åbne og lukkede fængsler i hele landet for stadig at kunne synge og spille med de indsatte. Derudover er hun også rundt i rigtig mange kirker med Fangekoret, for at give både de indsatte og publikum en unik oplevelse.

Sangene der bliver optrådt med, er tekster af de indsatte om deres hverdag i fængsel, fejltrin og reflektioner over deres liv. Næsten al musik er lavet af Louise. Det er blevet til mere end 500 kirkekoncerter i de sidste 12 år og der er pt. 2 års ventetid på at få besøg af Fangekoret. Alt dette er i sig selv en bedrift, men læg dertil så et hjerte som brænder for at hjælpe de svage og udsatte, et gå på mod og en ukuelig optimisme på at der findes noget godt i alle mennesker.

Den betydning hun har haft for alle der har været i hendes nærhed, er uvurderlig, og gør os alle til lidt bedre mennesker. Hun formår at skabe relationer til en gruppe mennesker som resten af samfundet helst så gemt og glemt og har derigennem fået skabt et frirum hvor der er plads til selvransagelse, at finde tilgivelse og forståelse og ikke mindst håb for fremtiden.